andré roeleven

AndreWebsite

Toen ik 12 was begon ik, geïnspireerd door mijn vader, met analoge fotografie. Ik ontwikkelde mijn eigen films en drukte mijn foto’s af in de door mijn vader gebouwde doka: Ik ben André Roeleven, een bevlogen, creatieve en fotograaf.
Na jarenlange ervaring als hobbyfotograaf en het volgen van verschillende cursussen op het gebied van fotografie en digitale beeldbewerking besloot ik in 2011 een opleiding tot vakfotograaf te gaan volgen aan de Fotovakschool in Rotterdam. Mijn carrière in de IT-wereld hing ik aan de wilgen: ik volgde mijn passie en in 2014 studeerde ik succesvol af aan de Fotovakschool. Mijn eindexamenexpositie is nog altijd te bezichtigen in het bezoekerscentrum op het eiland Tiengemeten.

Het is niet voor niets dat het landschap van het eiland, de boswachters en architectonische restanten de hoofdrol spelen in deze reportage. Het inspireert mij om de passie van een ander voor zijn vak in beeld te brengen, maar ook om schoonheid zo vast te leggen dat de kijker er oog voor krijgt. Dat komt van pas bij natuurfotografie maar ook bij architectuur. Ik mag graag onderzoeken wat een architect bedoeld heeft met een gebouw en dat verbeelden. Fantastisch!

vakkennis
Ik ben trots op mijn status als vakfotograaf en behaalde diverse nominaties en publicaties:

2015: Finalist Fotolumni Award 2014
2014: Mini expositie in het bezoekerscentrum Tiengemeten, Zuid Holland
2013: Fotoblad Focus: Vermelding foto: Emotie (bruidspaar op begraafplaats)
2013: Finalist Canon Masters 2013